„The Fall Guy", o comedie de acţiune cu Ryan Gosling şi Emily Blunt, a dat startul sezonului cinematografic de vară fără prea multă vervă. Filmul, susţinut de Universal şi regizat de David Leitch, a avut încasări sub aşteptări: 28,5 milioane de dolari din 4.002 săli nord-americane la debut, potrivit Variety, citată de News.ro.

Emily Blunt și Ryan GoslingFoto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

La începutul weekendului, era estimat ca „The Fall Guy" să obţină cel puţin 30 de milioane de dolari până la 40 de milioane de dolari. Producţia filmului a costat 140 de milioane de dolari, aşa că are nevoie şi de interes la box office-ul internaţional pentru a-şi recupera bugetul în timpul rulării în cinematografe.

„The Fall Guy" s-a încasat 25,4 milioane de dolari în străinătate, ceea ce a dus totalul global la 65,4 milioane de dolari.

„The Fall Guy" îl are pe Gosling în rolul unui fost cascador care încearcă să dea de urma unei vedete de cinema dispărute (Aaron Taylor-Johnson) pentru a putea salva un film de studio important, care este regizat de fosta lui iubită (Blunt).

„Suntem incredibil de mândri de acest film", a declarat preşedintele departamentului de distribuţie internă al Universal, Jim Orr. „Este un film incitant şi fermecător, care nu mă îndoiesc că va avea un rulaj robust".

„Challengers" a coborât pe locul trei

„Star Wars: Episode I - The Phantom Menace" s-a clasat pe locul doi în top, cu încasări de 8 milioane de dolari. Filmul a adăugat 6,4 milioane de dolari la nivel internaţional, ajungând în weekend la 14,5 milioane de dolari la nivel mondial.

„Challengers", care a ocupat primul loc în weekendul trecut, cu 15 milioane de dolari, a coborât pe locul al treilea, cu 7,65 milioane de dolari la a doua sa lansare, în scădere cu 49% faţă de debut.

După 10 zile de la lansare, filmul, produs de studiourile Amazon MGM şi regizorul Luca Guadagnino, a generat 29,4 milioane de dolari. „Challengers" are un preţ semnificativ, de aproximativ 55 de milioane de dolari, aşa că trebuie să continue în acest ritm pentru a justifica acest buget.

„Tarot", debut pe locul patru cu 6,5 milioane de dolari, este un film de groază despre nişte prieteni care dezlănţuie răul dintr-un pachet blestemat de cărţi de tarot. Pelicula are recenzii groaznice, ceea ce nu-l va ajuta la succesul de piaţă.

„Godzilla x Kong: A New Empire" a completat topul primelor cinci locuri, cu 4,5 milioane de dolari în al şaselea weekend de la lansare. Producţia a avut încasări de 188 de milioane de dolari la nivel naţional şi 546 de milioane de dolari la nivel mondial, fiind al doilea film cu cele mai mari încasări din acest an.